Het is de sterk verjongde team van de Alblas niet gelukt in de openingswedstrijd van de competitie een resultaat neer te zetten . Op het schitterende nieuwe sportpark de Burght  werd tegen Meerkerk een verdiende 3-0 nederlaag geleden . In deze wedstrijd was duidelijk te zien dat het niveau van dit team om in de derde klasse mee te gaan doen omhoog zal moeten . Bij de Alblas ontbraken door blessures Richard van den Berg , Dennis van Eldik en Jillis de Haas .

Al vroeg in de wedstrijd moest doelman René de Ruiter al in actie komen om Floren Streefkerk na een te korte terugspeelbal van de openingstreffer af te houden . Optisch gezien was de thuisploeg met wat meer rust in het spel de bovenliggende partij , maar zij wisten  aanvankelijk weinig kansen te creëren . Aan de andere kant kon de Alblas  , waar de meeste dreiging uitging van Natanja de Haan , in de eerste helft geen enkele echte doelkans uit  spelen . In de 35e minuut kwam de thuisploeg na een solo van Melvin van den Heuvel op voorsprong toen hij vrij voor René de Ruiter verscheen en de bal via het been van de doelman in het doel belandde 1-0 .

In de tweede helft kwamen bij de Alblas Junior Visser en Tijmen de Jong in de ploeg en waren de ploegen wat meer in evenwicht . Natanja de Haan bracht na een solo Rafaël de Vries in stelling , maar zijn schot miste de juiste richting . Aan de andere kant moest René de Ruiter , die een goede wedstrijd speelde , ingrijpen toen Floren Streefkerk alleen voor hem opdook . Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Mike Jongeneel de kans om de ploegen op gelijke hoogte te brengen , maar zijn inzet ging voorlangs . Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd in het slot gegooid na een vreemde beslissing van de zeker niet slecht maar op grote afstand leidende scheidsrechter van der Zwan Sr. Hij kende net over de middellijn een vrije trap toe aan de thuisploeg  . Terwijl een geblesseerde speler van de thuisploeg op de grond lag namen zij op een andere plaats dan de overtreding razendsnel de vrije trap  en stond Daan van der Leun ineens alleen voor René de Ruiter en die pakte dit cadeautje dankbaar uit 2-0 . De Alblas probeerde mede door het inbrengen van Tom van Reeuwijk terug in de wedstrijd te komen en hij was direct al dicht bij de aansluitings treffer , maar zijn inzet ging net voorlangs . Ook kon Rafaël de Vries op aangeven van Tijmen de Jong in kansrijke positie de bal niet onder controle krijgen en de juiste richting meegeven . In de slotfase werd de wedstrijd definitief beslist toen een na een vrije trap terug gekopte bal door Daan van der Leun fraai ingeschoten werd 3-0 .

A.s zaterdag is er op Souburgh de eerste derby tegen het flink  versterkte Alblasserdam  , dat samen met SVW en Schelluinen tot de kanshebbers voor het kampioenschap wordt gerekend .  Omdat in een derby alles mogelijk is , is dit de kans om voor de jonge ploeg van de Alblas om  voor de eerste grote verrassing van deze competitie te gaan zorgen .