Het is de Alblas niet gelukt om in de thuiswedstrijd tegen Meerkerk een resultaat neer te zetten. In een wedstrijd waarin de thuisploeg in de eerste helft de kansen op een voorsprong niet  benutte deed Meerkerk dit in de tweede helft wel. Door de 2-0 overwinning deed Meerkerk goede zaken en zag de Alblas op de voorlaatste plaats Groot Ammers naast zich komen. In de eerste twintig minuten was Meerkerk de bovenliggende partij. De Alblas kon moeilijk onder de druk vandaan komen. Buiten een gevaarlijke voorzet van Dick Kooiman, die door de tot linksback omgeschoolde Laurens Barnhoorn weggewerkt werd kwamen de gasten niet.Geleidelijk aan wist de thuisploeg zich onder de druk uit te spelen en kreeg in het tweede gedeelte  van de eerste helft een aantal mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan. Eerst werd Stefan Bakker door Tom van Reeuwijk aangespeeld , maar zijn kopbal ging net naast.Vlak hierna mocht Tom van Reeuwijk vrij doorgaan op doelman Thijs van Klij, maar zijn inzet miste de juiste richting.Aan de andere kant had invaller doelman Harm Banis geluk dat een geplaatste kopbal van Daan van der Leun via de buitenkant van de paal naast ging.De beste kans voor de thuisploeg kreeg Mike Jongeneel toen hij na een goede aanval voor de Meerkerk doelman verscheen  maar deze keerde zijn inzet en in de rebound mikte Natanja de Haan net naast het doel .

Al in de eerste minuut van de tweede helft kreeg de thuisploeg een domper te verwerken. Sander Slomp draaide zich net binnen het strafschopgebied vrij en liet doelman Harm Banis kansloos0-1. De thuisploeg probeerde deze achterstand snel weg te werken , maar het spel werd steeds onrustiger en Meerkerk loerde op de kans om via een uitval de wedstrijd te beslissen. Nadat Tom van Reeuwijk eerst nog vrij op het Meerkerk doelman door mocht gaan maar zijn inzet niet de juiste richting mee kon geven werd de wedstrijd beslist. Youri van Blanken lanceerde Floren Streefkerk die de Alblas doelman kansloos liet  0-2.De thuisploeg ging  hierna wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer , maar wist zich geen kansen meer te creëren. Aan de andere kant kregen Floren Streefkerk en Sander Slomp nog kansen de voorsprong verder uit te bouwen , maar in de stand kwam geen verandering. A.s zaterdag is er de uitwedstrijd tegen het eveneens op twaalf punten staande Groot – Ammers . Voor beide ploegen is deze wedstrijd van groot belang en de kans om weer een stapje omhoog op de ranglijst te doen.