De Alblas is in en tegen  Schoonhoven tegen een wat geflatteerde maar verdiende 5-0 nederlaag opgelopen . De thuisploeg had bij aanvang maar twee punten meer dan de bezoekers maar wist zich door deze overwinning richting middenmoot te spelen . Voor de Alblas  , waar Natanja de Haan wegens een schorsing ontbrak , is het de tweede opeenvolgende nederlaag tegen een ploeg die ook in de onderste regionen staat. Hierdoor staat de ploeg momenteel vaster op de voorlaatste plaats .

In de eerste helft was het krachtsverschil nog minimaal . Het waren juist de bezoekers die in het eerste kwartier de beste kansen kregen . Eerst verscheen Laurens Barnhoorn alleen voor doelman Stephan Dooms , maar hij mikte te hoog . Ook Stefan Bakker kreeg een vrije schietkans  , maar raakte de bal verkeerd in Thomas Huizenga had pech dat een geplaatste bal op buiten bereik van de doelman op de paal eindigde . Aan de andere kant maakte de Alblas verdediging , waar een echte leider node wordt gemist , een onzekere indruk en liet zich tot twee keer toe bijna verassen door een verre ingooi . Na twintig minuten kwam de thuisploeg via een snelle uitval over rechts en een hakje van Rogier Peltenburg op de vrijstaande en scorende Walter van Mourik  op voorsprong 1-0 . In het vervolg van de eerste helft was de thuisploeg  die voetbaltechnisch meer in huis had de bovenliggende partij . Aanvallend brachten de gasten weinig tot niets meer en Brian Janse greep twee maal goed in bij een voorzet vanaf rechts voordat Redouan Adoudy gevaarlijk kon worden en doelman René de Ruiter redde tweemaal goed bij een inzet van Rogier Peltenburg .

In de tweede helft bracht trainer John den Dunnen de steeds fitter wordende Richard van den Berg in het veld . De hoop op een goed resultaat was echter al snel in de tweede helft verdwenen door een wereldgoal van Redouan Adoudy . Hij kapte op rechts Tijmen de Jong uit en schoot de bal vervolgens in de verste kruising 2-0 . De Alblas probeerde daarna nog terug in de wedstrijd te komen en kreeg via Richard van den Berg nog de kans op de aansluitingstreffer , maar doelman Stephan Dooms redde en de rebound ging over het doel . Toen halverwege de tweede helft Walter van Maurik na een vlot lopende aanval de 3-0 aantekende was de wedstrijd gespeeld . Voor de Alblas werd de nederlaag nog zuurder toen Dennis van Eldik de doorgebroken Rogier Peltenburg aantikte en met rood kon vertrekken . De slappe vrije trap van Walter van Maurik verdween via het been van Mike Jongeneel  in het doel van een kansloze René e Ruiter  . De doelman zelf liet in de slotfase bij een inzet de bal glippen , waardoor invaller Jasper de Leede de eindstand op het scorebord kon zetten 5-0 .A.s zaterdag is er op Souburgh de vroegere Graafstroomderby tegen VVAC , dat het dit seizoen goed doet in in de middenmoot staat . Om niet verder achterop te raken zal de Alblas in deze wedstrijd een resultaat neer moeten zetten .