De Alblas heeft de uitwedstrijd tegen Leerdam Sport´55 in een overtuigende 1-5 overwinning om weten te zetten . Een uitslag waar niets op af te dingen was omdat de gasten vrijwel de gehele wedstrijd domineerde . Het trainersduo Leo Dekker / Henk Stok kon in deze wedstrijd een beroep doen op een vrijwel fitte selectie . Alleen Gert Zuidgeest en Raymond Rooseboom ontbraken nog door blessures .

In de beginfase was het op het winderige en natte Leerdam sportpark aftasten voor beide ploegen . Bij de Alblas was het spel in de eerste tien minuten onrustig en werd de bal een aantal keren ingeleverd , maar de tegenstander wist hier niet van te profiteren . Hierna kregen zij steeds meer grip op de wedstrijd en de eerste kans was voor de vrijgespeelde Djordi de Boer , maar hij mikte net over de kruising . Vlak hierna werd een inzet van Jeffrey Gelderblom door Omer Faruk Dumar op de doellijn gekeerd en kon Leerdam Sport ´55 doelman een inzet van Rafael de Vries maar net uit de hoek tikken . De gastheren werden steeds meer onder druk gezet en beperkte zich tot de counter . Het de Alblas doelpunt in de 25 minuut kwam dan ook niet onverwachts . Rafaël de Vries werd door Walter Heijkoop de diepte ingestuurd en zijn voorzet werd door de knap door de voor zijn man komende Richard van den Berg binnengetikt 0-1 . Na ruim een half uur werd het zelfs 0-2 , toen een indraaiende hoekschop vanaf rechts via de voet van Leerdam Sport verdediger Omer Faruk Dumar in het doel verdween . Leerdam Sport ´55 kreeg vlak hierna de kans om weer terug in de wedstrijd te komen , maar met een perfecte sliding voorkwam Andre de Vos dat de doorgebroken Marko Luksen kon scoren .Vlak voor de rust gooide de Alblas de wedstrijd in het slot  . Een mooie combinatie tussen de zich steeds beter in de wedstrijd spelende Job van Vliet en Richard van den Berg werd door laatstgenoemde hard binnengeschoten 0-3 .

Vlak naar de rust kwam de thuisploeg toch terug in de wedstrijd . De Alblas leed onnodig balverlies en Marko Luksen had een slippertje van doelman Marvin Otte nodig om de 1-3 aan te tekenen . Leerdam Sport ´55 kreeg toch weer hoop op een beter resultaat , maar binnen tien minuten was de marge weer hersteld . Eerst kon de doelman nog een op het natte veld doorschietende inzet van Job van Vliet  keren , maar vlak hierna was het wel raak . De solide spelende Erwin van der Heide werd over links de diepte ingestuurd , en omdat Richard van den Berg bij de eerste paal over de bal stapte kon de vrijstaande Rianto Vrutaal de bal simpel binnentikken 1-4 . Hierna kwamen bij de Alblas Mike Jongeneel en Thomas Huizenga in het veld en bleven de beste kansen voor de gasten . Zo kreeg Mike Jongeneel nog een goede kans de voorsprong uit te breiden en aan de andere kant redde doelman Marvin Otte knap bij een inzet van de ingevallen Stefanos Moschatsis . Richard van den berg was dicht bij zijn derde doelpunt ,  een verre voorzet van de naar de rechtse kant verhuisde Erwin van der Heide  werd door hem  direct op de slof genomen  , maar vloog net over het doel . Toch viel vlak voor tijd nog het vijfde doelpunt .  Erwin van der Heide ging over rechts opnieuw de diepte in en vond Job van Vliet , die met een geplaatst schot de doelman kansloos liet 1-5 . Hierna vond scheidsrechter van der Zwan  , die de kaarten op zak hield , het welletjes en behaalde de Alblas een dik verdiende overwinning .

De goede wedstrijd in Leerdam moet de ploeg vertrouwen geven voor de thuiswedstrijd van a.s zaterdag tegen de koploper ZBC´97 , dat nog geen enkel puntenverlies geleden heeft