Eindelijk weer een zaterdag dat er weer eens een keer gevoetbald werd. Na een paar weekjes nattigheid en strenge vorst, mochten de helden van de Alblas weer de wei in. Vandaag waren de jongens van Roda Boys aan de beurt.

Na een toeristische route door het land van Maas en Waal en een machtig pondje (waar maar liefst 60 personen auto tegelijk op konden) kwamen we aan het in pittoreske Aalst. Aalst is een dorp in de gemeente Zaltbommel in de provincie Gelderland. Het dorp telt maar liefst 2085 inwoners. Eenmaal aangekomen op de club zagen we een prima grasmat liggen met heerlijke goals zoals je zelden ziet. Diepe goals met rood met witte netten en deze met een touw begeleid naar het vangnet. Heerlijke goals voor een voetballer. Na een motiverende speech van trainer Herman Woudenberg en de nodige omkoop praktijken gingen de beste 11 op dat moment het veld in.

Banis op Goal
Verdediging De Jong, Eldik, Heijkoop Van Vliet
Middenveld Dijk, Huizinga, Toom,Verschoor.
Voorhoede De Jong Rooseboom
Haverkamp en De Wit waren helaas afwezig door werk

De Ruiter was geblesseerd en kon het helaas niet opbrengen om te komen. Hij ging liever bij Alblas 1 kijken met de hoop om zijn veel betere concurrent te betrappen op een geweldige blunder, maar dit geheel terzijde.

Roda Boys was inmiddels al aan de warming-up begonnen toen de Alblas het veld opkwam dit ging niet onopgemerkt bij Roda Boys. De warming-up werd volledig stil gelegd om de jongens van de Alblas te aanschouwen. Je proefde dat het gezag nu al groot was voor de Alblas. De eerste mentale klap was hier al uitgedeeld en de vraag was niet of we gingen winnen, maar met hoeveel???

De warming up was als van ouds met heerlijke opgepompte ballen, frisse hesjes en bidons gevuld tot en met. Tijd voor de wedstrijd die onder leiding stond van de charismatische man Henk van der Pluijm uit Stolwijk.

14.30

De wedstrijd is eindelijk begonnen het plan van de Alblas was vanaf minuut 1 heel goed zichtbaar. Druk heel veel druk naar voren waar de tegenstander heel moeite mee had dit resulteerde in kleine kansje voor de Alblas. Het hing al geruime tijd in de lucht “een doelpunt” maar wie pakte het spreekwoordelijk sleeptouw nou eens op…..na 14 minuten was het eindelijk raak, wat toevallig ook zijn rugnummer was. Na een goede aanval van de Alblas kwam de bal uiteindelijk bij onze CR7 aanvoerder Toom, die geweldig overzicht hield en niet zelfzuchtig kon zijn. Na een verscheurende loopactie waarbij de totale verdediging van Roda Boys teniet werd gedaan was het een koud kunstje om voor de meest scorende middenvelder van de Alblas de keeper te omspelen en binnen te tikken! 0-1 Daarna was de Alblas die het spel bepaalde. De verdediging stond als een huis met Heijkoop als ridder te paard achterin die Heerste, Eldik met zijn iets te lange lichaam de spits van Roda Boys in zijn veel te lange binnenzak had zitten. De verdedigende flanken De Jong en Van Vliet waren onoverwinnelijk als 2 machtigen torens op een Schaakbord. Ondertussen kwamen er meer kansen voor de Alblas. De 0-2 ging eraan komen het na 26 minuten een fantastische pass van onze Ridder te Paard Heijkoop. De bal kwam eindelijk bij de ontketende Rooseboom die vroeger op zijn talent heel snel was maar nu puur op karakter en hardwerkend de bal ouderwets rechts van zijn directe tegenstander speelde en links er voorbij ging. Zo’n zelfde actie puur op snelheid hebben we voor het laatst vernomen in 2013 en daarom een heel bijzonder moment! Nog mooier aan dit moment is dat Rooseboom hem binnenschoot alsof hij dit wekelijks doet! Het doek begon voelbaar te vallen voor Roda Boys. Ondertussen was ook de slag op middenveld zichtbaar voor de Alblas. Met een goed voetballende Huizinga op het middenveld voorop, met plezier en veel zelfvertrouwen was hij een rots in de branding. Verschoor; waaraan je duidelijk kon zien dat hij eindelijk gelukkig was in de liefde. Dezelfde liefde had hij vanmiddag ook voor de bal. En terecht ook de middenvelder was met het minste balverlies. Ook liefde bij Toom die al 7 jaar heel gelukkig is met zijn meisje Nathalie. Hij had ook een shirt gemaakt voor onder zijn tenue met de tekst erop

“Al 7 Jaar de liefde van mijn leven Nathalie IK HOUVAN JE”, De bedoeling was dat dit shirt getoond werd als hij gescoord had.. maar helaas. En Dijk op rechts waar een zee aan ruimte lag en ruimte is een natuurlijke habitat voor deze middenvelder waar hij prima kan overleven.

Ondertussen naderde we het einde van de eerste helft waar Alblas nog steeds Heer een meester was. Na een magistrale crosspaas van Tom de Graaf werd Iwan “De verschrikkelijke”. In de 43e minuut bereikt Iwan die met zijn linker voet de bal door mach 3 heen kan schieten en met zijn rechter voet alleen zijn fiets op zijn standaard kan zetten. Maar na een goede actie van ” De Verschrikkelijke” kwam de bal voor zijn gevreesde Linker….. Gevolgd door een supersonische knal en het besef bij iedereen dat de bal in het netje lag 0-3! Met nog 2 minuten op de klok speelde de Alblas de eerste helft zakelijk uit en mochten we aan de thee!

Er heerste een euforische sfeer in de kleedkamer en een bespreking was eigenlijk niet nodig. Iedereen wist het wel de wedstrijd was gespeeld maar dit kwam niet ten goede van het spel in de tweede helft. Toen we eenmaal begonnen in de tweede helft was er 1 wijziging op de verdedigende Flank. Onze linker “Toren” Van Vliet had het veld verlaten. Aanen (Half Mens Half Robot met de uitstraling van een egel) kwam erin! Deze machine bestreek de hele linker kant en is de enigste speler die geen pijn kent. Hij die ook met zijn hoofd en nek een slaande beweging naar de bal maakt als hij kopt! Machtig mooi om te zien.. De 2e helft deed er eigenlijk niet meer toe, het was heel slecht van 2 kanten. Het maakte daarom ook niet meer uit naar wie je de bal speelde want hoogstwaarschijnlijk kreeg je de bal gelijk weer terug. Dat was het niveau van de tweede helft.

De wedstrijd was aan het doodbloeden en het was een marteling voor iedereen.

Totdat er in de 71e minuut een klein kansje ontstond voor Roda Boys, correct van de bal gelopen door onze “Ridder te Paard” Heijkoop maar tot ieders verbazing floot de arbiter Pluijm op zijn almachtige fluit die hier toch een overtreding inzag. Hij had gelukkig nog tijd genoeg om over de straf na te denken want hij moest eerst nog 60 m overbruggen voor dat hij op het desbetreffende plaats delict kwam en geen twijfel…..Penalty! Pluijm ging met deze actie moeiteloos mee in het niveau van de tweede helft. Aan Banis de taak om deze te keren voor de Alblas. Banis die bekent staat als een echte penaltykiller en in uitstekende vorm verkeerd, kon de 0 helaas niet houden voor de Alblas 1-3. Rody Boys kreeg weer geloof en onder het mom van de wonderen zijn de wereld nog niet uit geloofden ze er nog in! Maar helaas in de 81ste minuut gooide Rooseboom de wedstrijd in het slot. Na goed doorgaan van de inmiddels ingevallen Stierman behield hij het overzicht en bracht hij de ontketende Rooseboom weer in stelling, die zijn 2e van de dag en het seizoen mocht maken: 1-4! De overige 9 minuten deden er niet meer toe en het was fijn dat het afgelopen was…….

Meer weten?