De Alblas is in de uitwedstrijd tegen de Zwerver tegen een kansloze 6-1 nederlaag opgelopen .Voor de thuisploeg was er nog alles te winnen omdat zij bij een nederlaag van koploper Arkel bij het op de nacompetitie jagende SVW een grote overwinning nodig hadden . Hiervoor was de ploeg optimaal gemotiveerd en waren rondom het veld maar liefst tien tien ballenjongens ingezet ,waardoor  bij iedere uit of achterbal de ballen bij de spelers om de oren vlogen om geen tijd te verliezen . Lang leken zij op koers waardoor het toch een opwindende wedstrijd werd , maar Arkel ontnam in de slotfase de Kinderdijkers hun kampioensdroom . De Alblas miste de zieke Djordi de Boer en de niet geheel fitte Richard van den Berg startte op de bank .

De Zwerver lag in zijn jacht op een verschil van zes doelpunten binnen een kwartier op koers door kopdoelpunten van Guido Luiten , die uit een corner en een vrije trap de Alblas defensie aftroefde . Veel konden de gasten hier niet tegenoverzetten en het bleef beperkt tot een afstandsschot van Rhaudy Diamant en een doorkomende Stefan Bakker , die de vrij staande Rafael de Vries over het hoofd zag . Aan de andere kant mocht René de Ruiter niet mopperen dat hij er met een gele kaart vanaf kwam toen hij te laat was en een overtreding moest maken op de doorgebroken Redouan El Akchaoui . Misschien ter compensatie hiervan gaf scheidsrechter de Looze vlak hierna wel heel gemakkelijk een strafschop aan de thuisploeg na een lichte overtreding van Erwin van der Heiden , die door Tom van der Linden werd benut 3-0

Al snel in de tweede helft bouwde de thuisploeg de voorsprong verder uit toe Guido Luiten zijn derde doelpunt van de middag scoorde 4-0 . Tot frustratie bij de thuisploeg werd vlak hierna zwak ingegrepen bij een vrije trap , waardoor Rhaudy Diamant zijn laatste wedstrijd voor de Alblas via een afstandsschot voor de Alblas met een doelpunt  kon bekronen . De Zwerver ging hierna weer vol op jacht naar meer doelpunten en Matthijs Vermaat bracht binnen tien minuten in de tweede helft de marge weer op vier . Hierna ging de thuisploeg steeds meer risico nemen en waren er ineens voor de Alblas volop mogelijkheden de nederlaag een beter aanzien te geven . De doorgebroken Stefan Bakker vond doelman Bas Bijkerk op zijn weg en zag bij een volgende doorbraak de ingevallen Richard van den Berg over het hoofd . De hard werkende Natanja de Haan speelde zich ook knap vrij , maar mikte vrij voor de doelman net iets te hoog . Aan de andere kant wist Glenn Weijts nog het zesde doelpunt voor de thuisploeg te scoren , maar vlak voor tijd werd duidelijk dat Arkel de wedstrijd  zijn voordeel had beslist  en de Zwerver nacompetitie moet gaan spelen .

Voor de Alblas kwam er met deze wedstrijd een einde aan een toch wel teleurstellend seizoen , waarin in de tweede periode net naast de nacompetitie  voor promotie werd gegrepen werd . Hiervoor hebben nu de Zwerver , Ameide en het in de derde periode verrassende Meerkerk zich geplaatst .