Maarten van Gastelen

Ik ben Maarten van Gastelen, 43 jaar en woon met m’n vrouw en onze 2 dochters in Sliedrecht. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het onderwijs op een praktijkschool voor moeilijk lerende kinderen in Sliedrecht wat me uitstekend bevalt.

(lees verder hieronder)

Je komt van 1e klasser Nieuw-Lekkerland en gaat naar een ploeg die het vorig jaar lastig had in de 3e klasse; wat voor reacties heb je zowel gehoord en wat is de reden dat je voor De Alblas hebt gekozen?

In het begin verklaarden mensen me voor gek, maar nu De Alblas 3e klasser blijft en het gelukt is het team te versterken met spelers met een De Alblas verleden begrijpen mensen de uitdaging om met De Alblas stappen te gaan maken. Maar ik maak me nooit zo druk hoor over wat andere mensen ervan vinden en maak m’n keuzes op gevoel. Wanneer ik bij De Alblas kwam voelde dat altijd goed. Het gezellige clubhuis en de lange gang met kleedkamers waar het naar voetbal “ruikt” stond me altijd al aan. De faciliteiten bij de club zijn ook uitstekend. In de gevoerde gesprekken werd al snel duidelijk dat De Alblas met een ambitieuze technische commissie serieuze plannen heeft om De Alblas de komende jaren naar een hoger plan te brengen. Mijn uitdaging zit in het feit hier een steentje aan bij te dragen. 

Wat is je doelstelling voor het komende seizoen?

Ik ben nooit zo van het uitspreken van doelstellingen, maar met het terugkomen van versterkingen snap ik dat de verwachtingen hoog zijn. Het is mijn taak samen met de overige stafleden er een team van te maken dat met een herkenbare voetbalstijl zoveel mogelijk wedstrijden ziet te winnen. Over die voetbalstijl heb ik wel ideeën waar we begin augustus mee aan de slag gaan. Waar dit toe zal leiden gaan we zien, maar het is duidelijk dat het vertrouwen in een succesvol seizoen groot is. Ik heb begrepen dat de selectie fanatiek heeft doorgetraind en dat de spelers hongerig zijn. Dat is prettig voor een trainer, want dat is waar succes altijd mee begint. 

Wat hoop je vooral te vinden bij De Alblas?

Het behalen van resultaten bereik je allereerst met het hebben van plezier. Dat schijnt bij De Alblas nooit het probleem te zijn geweest. Naast het hebben van plezier zal er dus ook prestatiedrang moeten zijn. De concurrentie is flink toegenomen dus de spelers zullen moeten knokken voor hun plekkie. Plezier en succes is wat ik hoop te vinden bij De Alblas en dat we maar vaak het nieuwe clublied mogen zingen na een overwinning. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en heb er alle vertrouwen in dat het een mooi seizoen gaat worden. 

Meer weten?