De Alblas heeft is de derby tegen Alblasserdam uiteindelijk toch tegen een nederlaag opgelopen . In de uiterste , hectische ,  slotfase werd een verrassende 2-1 voorsprong toch nog uit handen gegeven . In deze wedstrijd wist de jonge ploeg van de Alblas lang stand te houden tegen het favoriete Alblasserdam , dat de Alblas wel onder druk zette maar voetbaltechnisch niet aan de hoge verwachtingen kon  voldoen . In deze pittige wedstrijd , waarin de 21 jarige scheidsrechter Mike Klaare uit Tiel zijn handen vol had en in het laatste half uur  negen gele kaarten ( zes aan Alblasserdam en drie aan de Alblas ) en een rode kaart in de slotfase voor de uitblinkende de Alblas doelman René de Ruiter uitdeelde  , ging de thuisploeg ver in blessuretijd toch nog onderuit .

In de eerste tien minuten was het vooral aftasten aan beide kanten . De gasten hadden het meeste balbezit maar wisten geen kansen te creëren . De Alblas speelde compact en loerde op de mogelijkheid om Alblasserdam via de counter te verrassen . In de 11e minuut had dit al succes toen Natanja de Haan over rechts werd weggestuurd en doelman Siggy Schutte met een hard schot  kansloos liet 1-0 . Drie minuten later was het bijna weer gelijk toen Umut Takac een bal vanaf links miste en de doorschietende bal net naast het de Alblas doel ging . De thuisploeg  bleef loeren op de counter en de doorgebroken Natanja de Haan  zijn inzet kon nog net wordengeblokt  en in de rebound ging het schot van Stefan Bakker via de Alblasserdam doelman net naast . Ook Alblasserdam was een aantal keren dicht bij de gelijkmaker  , maar René de Ruiter  redde knap op een inzet van Umut Takac en Erwin de Lange blokte een inzet op het laatste moment . Uit een dood spelmoment kwam toch de gelijkmaker op het scorebord toen in de 29e minuut de vrijstaande Ralph Hofwegen na een vrije trap de bal in de uiterste hoek kopte 1-1 . Vijf minuten later stond de Alblas weer op voorsprong toen Tom van Reeuwijk een diepe bal knap controleerde en de uitkomende Alblasserdam doelman Siggy Schutte kansloos liet 2-1 .

In de tweede helft kwamen bij Alblasserdan Youri Groenendijk en Max Busé binnen de lijnen in de hoop het tij te keren . Bovendien moest de thuisploeg meer tegen de schuin over het veld staande wind spelen . Het overwicht van de bezoekers werd dan ook steeds groter , maar zij kregen weinig echt uitgespeelde kansen en bovendien keepte René de Ruiter een sterke wedstrijd en wist met een geweldige reflex Ralph Hofwegen van de gelijkmaker af te houden . De Alblas kwam er steeds minder uit trainer John den Dunnen bracht de snelle Laurens Barnhoorn voor Tom van Reeuwijk  . Dit had al snel bijna succes toen hij over links de diepte in werd gestuurd en Beau Buwalda aan de noodrem moest trekken om hem te stoppen en niet mocht mopperen dat hij er met een gele kaart vanaf kwam . Voor het de Alblas doel werd de situatie steeds dreigender en Junior Visser  haalde met een omhaal de bal uit het doel toen René de Ruiter al gepasseerd was . In een hectische slotfase waarin scheidsrechter Mike Klaare de met nummer 7 ingevallen Thomas Huizenga voor een tweede gele kaart uit het veld stuurde  , maar dit herriep toen hij doorkreeg dat de andere kaart voor de nummer 7 van Alblasserdam was gegeven , viel vlak voor tijd toch de gelijkmaker . Een vrije trap belandde in het strafschopgebied tegen de achterkant van de bovenarm van een de Alblas verdediger en de scheidsrechter beoordeelde dit als een strafschop . Umut Takac benutte dit buitenkansje en werd bovendien door doelman René de Ruiter zodanig belemmerd om de bal uit het doel te halen dat deze met rood kon vertrekken . Hiermee eindigde voor hem deze middag waarin hij zo sterk speelde in een deceptie en moest Levy Stam in de blessuretijd proberen het verdiende punt over de streep te trekken .  Aanvankelijk greep hij goed in bij een voorzet vanaf rechts maar diep in de blessuretijd werd hij toch gepasseerd door een geplaatste bal van Glenn de Jong 2-3 .In de resterende minuten kreeg de thuisploeg via een vrije trap net buiten het strafschopgebied nog een mogelijkheid de gelijkmaker te forceren , maar deze leverde niets op en kon Alblasserdam opgelucht de overwinning vieren .

A.s zaterdag gaat de Alblas op bezoek bij een andere titelkandidaat SVW . Zij wisten tot nu toe beide wedstrijden te winnen met een doelsaldo van 10-0  . Bij voorbaat dus een zware opgave , maar met de inzet en het spel tegen Alblasserdam is er misschien toch een verrassing mogelijk .