Je vindt voetbalvereniging de Alblas op sportpark Souburgh, op de grens tussen Oud Alblas en Alblasserdam. De club heeft hier de beschikking over een eigen clubgebouw, drie grote speelvelden (waarvan 1 kunstgras), één pupillenveld, één trainingsveld, een fraaie speeltuin voor de kinderen en een prachtige voetbalkooi.

voetbalkooi

Met ruim 600 leden waarvan meer dan 300 jeugdleden, een aantal dat nog steeds groeit, zullen dit seizoen wekelijks 16 pupillen-teams, 10 junioren-teams (waarvan 1 meisjesteam ) en 9 senioren-elftallen (waarvan een dames-teams ) hun voetbalwedstrijden in competitieverband spelen.

Voetballen bij De Alblas?

Wil je ook gaan voetballen of wil je meer informatie neem dan contact met één van de volgende contactpersonen. Voetballen bij v.v. de Alblas is mogelijk vanaf ongeveer 5 jaar. Ook meisjes en dames kunnen meespelen; dat gebeurt reeds en de club juicht dat toe. Voetbalvereniging De Alblas richt vooral op inwoners van Alblasserdam, De Molenwaard(-West) en Papendrecht

De jeugd traint bovendien één à twee keer per week, waarbij de training voor de allerjongsten op woensdagmiddag plaatsvindt. Bekijk de trainingstijden.

Indien je kind(eren) interesse heeft/hebben om te gaan voetballen of als u vragen hebt, neem dan eens contact op met één van onze contactpersonen bij de jeugd.

De contributie vind je terug op de pagina lid worden.

Onze accomodatie in Alblasserdam

De Alblas beschikt over een gezellig en goed onderhouden complex. Het clubgebouw bestaat uit een ruime kantine, kleedkamers en is in 2000 aanzienlijk uitgebreid met twee kleedkamers, werkplaats/berging, EHBO/verzorgingskamer, wasruimte/berging wedstrijdkleding, bestuurskamer, archiefruimte en radio-/geluidskamer. In 2014 zijn de bar en keuken in de kantine vernieuwd en in 2015 is er een nieuwe kunstgras aangelegd en kleedkamers bijgebouwd. Het clubgebouw wordt door vrijwilligers constant onderhouden en regelmatig worden er onderdelen gemoderniseerd.

dealblas_tekstgebouw

Activiteiten

Naast het veldvoetbal in de vorm van competitie en toernooien organiseert v.v. de Alblas nog tal van activiteiten. Tijdens de voorjaars- en najaars-vakantie zijn er allerlei activiteiten en tijdens de winterstop is er zaalvoetbal. Ook komt jaarlijks Sinterklaas op bezoek voor de jongste pupillen, en er is o,a.een sponsorloop.

Voor de ouderen zijn er klaverjas- en Bingo-avonden. En er is jaarlijks een zogenaamde “boutdraai-middag”, een gezellige vrijwilligersavond en een afsluitende slotdag.

vrijwilligers activiteiten

Je merkt het: De Alblas is veel voetbal, maar ook veel meer dan voetbal. Wil je kennismaken met de club, kom dan gerust een keer langs op Sportpark Souburgh.

Wij hopen, dat je hiermee een idee van onze vereniging hebt gekregen. Smaakt dit naar meer, laat het even weten, want we informeren je graag verder.

Lid worden?