Vanaf februari 2018 is v.v. De Alblas in samenwerking met gezondheidscentrum Balans gestart met het inspelen op blessurepreventie bij de jeugd. Het Join(t) Forces blessurepreventieprogramma is destijds aangevangen.

Dit programma bevat een gestandaardiseerde warming-up met daarin diverse functionele kracht- & stabiliteitsvormen om de kans op o.a. knieblessures te verkleinen. Het is namelijk bewezen dat het 2-3x per week trainen (10-30 minuten) van de stabiliteit en kracht van de romp, bil- & bovenbeenspieren de kans op o.a. kruisbandblessures met 50-70% reduceert.

Het jeugdbestuur wil dat alle jeugdelftallen vanaf JO12 t/m JO19 deze warming-up uitvoeren. Om trainers/coaches te helpen bij het implementeren van de w-up is er de Joint Forces-app te downloaden, waar je met een persoonlijk account gebruik van kunt maken. Hierin staan o.a. voorbeeldvideo’s in verwerkt van de uit te voeren w-up.

Na de zomerstop wordt er vaak hard en veel getraind ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de zomerstop maken de meeste kinderen in deze leeftijdscategorieën wederom een grote groeiperiode door, omdat het lichaam door meer rust hier de tijd voor heeft. Zorg daarom voor een goede verdeling van de trainingsintensiteit, zodat pijnklachten door overbelasting niet voor aanvang van het seizoen al ontstaan.

Indien je nog geen gebruik van de Join(t) Forces-app kunt maken meld dit dan even aan mij (jeugdverzorger/fysiotherapeut). Ook nieuwe elftalleiders, trainers en coaches dienen zich hiervoor te melden.

De warming up is onderdeel van het plan om jeugdspelers beter te laten ontwikkelen en op te leiden binnen de vereniging. loop- & bewegingstrainer Arco Stuij zal een rol spelen in het implementeren en aanleren van deze warming up tijdens zijn trainingssessies.

Arco Stuij heeft samen met een figurant mooie voorbeeld video’s gemaakt die zeker het bekijken waard zijn,

www.loopscholing.jouwweb.nl

Voorgeschreven warming-up:

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Joint Forces www.jforces.nl. Als betrokkenen bij deze mooie club hopen we zodoende een bijdrage te kunnen leveren aan blessurepreventie, prestatiebevordering en het vergroten van het spelplezier bij onze jeugd.