De Alblas heeft zich in de uitwedstrijd tegen koploper Arkel hersteld van het matige optreden in de uitwedstrijd tegen Meerkerk . Het zag er lang naar uit dat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen , waar de thuisploeg gezien de kansen in de tweede helft het meeste vrede mee kon hebben . In blessuretijd  gingen zij echter toch met de volle buit buit aan de haal toen een vrije trap in de rebound werd afgerond . Voor de gasten een bittere tegenvaller , vooral omdat in de eerste helft een identiek doelpunt van Richard van den Berg op advies van de grensrechter werd geannuleerd

Op het uitstekende veld van sportpark Schoonzicht was het de eerste helft een wedstrijd waarin de technisch vaardige thuisploeg een licht overwicht had . Het was een open wedstrijd waarin beide ploegen mogelijkheid kregen de score te openen . Binnen het kwartier dacht de Alblas op voorsprong te komen  toen Arkel doelman Jari van Baalen een hard schot van Jeffrey Gelderblom niet onder controle kreeg en Richard van den Berg de rebound binnentikte . Op advies van de grensrechter werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel . Vijf minuten later was het bijna raak aan de andere kant , maar Bjorn van Hoogdalem mikte op de lat . De beste kansen voor de thuisploeg waren vooral vrije schietkansen vanaf de rand van het strafschopgebied , maar de schoten van Corné van Horik en Jesse Hoogenwoning miste zuiverheid . De Alblas kreeg geleidelijk aan meer vat op de wedstrijd maar en Stefan Bakker had in kansrijke positie net te veel tijd nodig om de score te openen . In de blessuretijd van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog de beste kans om op voorsprong te komen toen Robin Vogel over links de diepte in werd gestuurd , maar doelman René de Ruiter pareerde zijn inzet .

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld en kregen de gasten steeds meer vat op de wedstrijd . De sterk spelende Richard van den Berg werd steeds vaker gevonden en de Arkel defensie oogde kwetsbaar . Aan de andere kant gaf het compact spelende de Alblas weinig weg en de thuisploeg wist geen enkele uitgespeelde kans te creëren . De eerste vrije kans was dan ook voor de Alblas toen Richard van den Berg over rechts vrij door mocht gaan , maar de Arkel doelman Jari van Baalen verwerkte zijn harde inzet tot corner . Halverwege de tweede helft kwam ook Stefan Bakker vrij voor de Arkel doelman na een doorgekopte bal van Mike Jongeneel , hij koos er echter voor om niet direct af te ronden maar passeerde de doelman en was toen te ver uit balans om de bal in het lege doel te tikken .De enige kans voor de thuisploeg was een kopbal van Jesse Hoogenwoning na een verre vrije trap  vanaf rechts , maar hij mikte in het zijnet . Toen tien minuten voor tijd een volley van Richard van den Berg vanaf de hoek van het strafschopgebied tot opluchting van de thuisploeg net voorlangs ging zag het er naar uit dat de wedstrijd zonder doelpunten zou eindigen .  De blessuretijd was echter net ingegaan toen de thuisploeg een vrije trap op twintig meter van het Alblas doel mocht nemen . Bjorn van Hoogdalem schoot de bal langs de smalle muur en doelman René de Ruiter bokste de bal uit de hoek , echter voor de voeten van de vrijstaande Robin Vogel die simpel binnentikte 1-0 . Hierdoor bleef Arkel de trotse koploper en zal de Alblas in de thuiswedstrijd tegen VVAC een resultaat neer moeten zetten om niet in de problemen te komen .